Skolmaten lagas från grunden

På Mikaelskolan vill vi erbjuda skolmat av riktigt hög klass, mat lagad från grunden med fina råvaror. Den ska vara god, vällagad och näringsriktig. Vi lägger stor energi på att lära barnen att äta rätt för att på så sätt tidigt lägga grunden för sunda och hälsosamma kostvanor. Vi vill skapa en trevlig atmosfär runt matsituationen i matsalen och varje dag äter pedagoger tillsammans med eleverna.

Vi arbetar för att få barnen att äta efter kostcirkeln med en jämn fördelning av proteiner, kolhydrater och grönsaker. Det är även viktigt för oss att minimera mängden mat som slängs. Vi motiverar barnen att bidra till detta genom roliga tävlingar i samband med måltiderna och med hjälp av en rad andra pedagogiska verktyg.

Vi delar kök och kockar med Hertig Karls skola (Futuraskolorna) och all mat lagas i vårt egna kök. För att säkerställa en jämn och hög kvalitet och en ständig utveckling av vår skolmat har Futuraskolans kökschef Rickard Lundberg ett övergripande ansvaret för köket och att utveckla vårt skolmatskoncept. Vår målsättning är att servera Sveriges bästa skolmat.