top of page

Fritids fyller år, imorgon tisdag 9/5

Några fritisbarn upptäckte nyss att det fanns skalbaggar och maskar under en sten. De började samtala om hur mycket de borde finnas bakom alla stenar och såg sig omkring med ögon fyllda av förväntan. Hur många stenar skulle de hinna undersöka, innan de blev hämtade från fritids? En elev fick mycket bråttom och ville hinna se så mycket som möjligt innan dess. Som vuxen tänkte även jag vad finns under stenar; både fysiska och metaforiska..


Vad behöver vi lyfta för ”stenar” att se en ”ny värld” av möjligheter vi inte såg vid första anblicken? Vi lär oss mycket av barnen. Speciellt på fritids, där de själva får sätta dagordningen på ett annat sätt och där man såklart följer en läroplan, men inte har samma stress att bedöma kunskap, som i skolvärlden.


Imorgon tisdag 9/5 har fritids födelsedag. Det är fritidshemmets dag. Se till att vara med och fira om du kan! Mellan 14-16 är alla föräldrar som kan inbjudna. Det är värt att fira!

Ps. Barnen i årskurs två rabblade upp att man bakar, sjunger i kör, gör experiment, spelar bingo, pysslar, gör slime, spelar pingis, har fri lek, spelar brädspel, upptäcker skogen och skolgården samt mycket annat på fritids. Vilken fantastisk plats fritids är och så värd att firas; hurra, hurra.
32 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comentários


bottom of page