top of page

Kunskapsträdet blomstrar: En resa genom mål och frukter i skolans värld


Hej kära läsare,

Idag tar vi en närmare titt på det spännande initiativet som lärarna har tagit på vår skola - skapandet av kunskapsträdet. Det är inte bara ett vackert inslag i skolans miljö, utan det har också blivit en värdefull vägledning för eleverna genom deras inlärningsresa.

Kunskapsträdet är inget vanligt träd; det är en kreativ och interaktiv representation av målen inom olika ämnen. Varje gren på trädet representerar ett specifikt ämne och bär med sig frukter som symboliserar de olika delmålen och kompetenserna som eleverna strävar efter att uppnå.


Inom idrotten har trädet blivit hem åt drakfrukterna. Dessa symboliserar inte bara fysisk aktivitet och hälsa, utan också teamwork, uthållighet och tävlingsanda. Eleverna inspireras av dessa färgglada frukter när de ger sig in i världen av rörelse och idrott.


Andra ämnen har valt olika frukter för att representera sina mål. Detta skapar en visuell representation som gör det lättare för eleverna att koppla samman abstrakta begrepp med konkreta bilder.


Det är inte bara frukterna som gör kunskapsträdet så speciellt, utan också den tydliga kopplingen mellan målen och elevernas dagliga lärande. Lärarna har arbetat hårt för att integrera trädet i undervisningen och använda det som en ständig påminnelse för eleverna om deras mål och strävanden.


Genom att synliggöra målen på detta sätt blir inlärningen mer engagerande och meningsfull för eleverna. Det blir som att följa en stig genom en frodig trädgård av kunskap, där varje steg tar dem närmare sina mål och skapar en starkare koppling mellan dem och ämnet de studerar.


Kunskapsträdet har också skapat en gemenskap på skolan. Det skapar en positiv atmosfär och sporrar eleverna att sträva efter mer.


Sammanfattningsvis har kunskapsträdet blivit en viktig del av vår skolas identitet och en källa till inspiration för elever och lärare. Genom att synliggöra målen och koppla dem till konkreta symboler har inlärningen blivit både roligare och mer meningsfull. Vi ser fram emot att se hur vårt kunskapsträd fortsätter att blomstra och inspirera oss alla att växa och lära oss mer varje dag.



Tack för att du följde med på denna resa genom vår skolas kunskapsträd!

12 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page