top of page

Sollentunavallen och grillkorv


 


 

Med så många olika klasser på skolan är det inte ofta vi alla gör samma sak.

Olika åldrar, olika aktiviteter och oftast på olika ställen.Men nu och då kommer vi alla samman för att göra någonting som utmanar och bjuder till skratt och framför allt korv.

Mikaelskolan åk 1-9 har precis njutit av sol och sport på Sollentunavallen tillsammans. 


 


Sollentunavallen är den största friidrottsanläggningen i Sollentuna och invigdes redan 1969 i samband med SM i friidrott. Under åren har Vallen varit plats för mångt och mycket. Sollentunas Pippi Långstrumptävling, skollopp, ishockey och numera även hem till skatepark med mera.


Med läktare som håller plats för en publik på 4500 personer kan vi på Mikaelskolan erkänna att vi inte fyllde platserna i fredags men vi fyllde löpbanorna och fotbollsplanerna med liv, ljud, skratt och skoj så det räckte och blev över.

Eleverna fick springa 100m, stöta kula, hoppa längd och höjdhopp.Alla årskurser fick rotera mellan de olika stationerna under dagen.
Löpbanan kring vallen gick varm hela dagen med elever som sprang klassvis eller två och två. De hade även möjlighet att springa 400m på tid om de så ville.Dagen avslutades med korvgrillning och stafett medans vi alla hurrade för varandra samtidigt som vi njöt av en härlig försommardag bredvid Edsvikens glittrande vatten.

Man kan knappast önska sig någonting bättre för en friidrottsdag….kanske en extra varmkorv.

47 views0 comments

Comments


bottom of page